JÄMTEBÖLE BAGARSTUGA

Hyr bagarstugan…

… hjälp oss hålla traditionen levande, och upplev glädjen i att baka sitt eget bröd.

Hyr Bagarstugan

Bagarstugan uthyres fullt utrustad med de bakverktyg som behövs, se bild. Där finns även en blå balja att göra degen i.

Som du ser av bilderna finns även ett kök utrustat med diskbänk. I köket finns kokplatta, koppar, glas, tallrikar, bestick och perculator att låna. Det kan vara skönt att lämna baket en stund och sätta sig i köket för att fika eller äta och tvätta dig gör du i det tvättställ som finns i köket. Det finns varmt och kallt vatten, handduk och flytande tvål.

Tillgång till toalett i huvudbyggnaden och nyckeln dit hittar du till vänster innanför dörren till själva “bageriet”.

För att städa efteråt finns en industridammsugare.

Ladda ner denna dokument för fullständig praktisk information.

BOKA NU

Bagarstugan går att hyra för bakning från 15 maj fram till 30 november.

Kostnad 300 kr – ved ingår
Bankgiro: 5339-1173.

Historik

Stugan kommer ursprungligen från Fällforsselet (Näset). Den byggdes i början av 1800-talet och tillhörde då Anders Löfgren. Speleman Löfgren bodde i stugan från 1850 fram till sin död 1888. Därefter användes stugan som bagarstuga. Den köptes då och monterades ner av Kjell Nilsson i Österselet.

Idén att bygga en bagarstuga kom ursprungligen från Tväråbäcks centerkvinnor. Ärendet togs sedan upp av Tväråbäcksbygdens intresseförening som i samarbete med Jämteböleortens bygdegårdförening utredde frågan. 1990 beslöt man att ställa en tomt till förfogande utan kostnad för en bagarstuga på Jämteböleortens Bygdegårdsförenings mark. Man tog kontakt med Kjell Nilsson och frågade om man fick köpa stugan och han erbjöd sig då att timra upp den.

Bagarstugan invigdes den 28 september 1991.